Online afspraak maken zonder DigiD

Vanaf heden is het mogelijk om online afspraken te maken zónder DigiD.
We merkten dat met name ouders vaak voor hun kind een afspraak maakten met hun eigen DigiD. Daarmee kwamen dan de gegevens van de ouder in onze agenda te staan in plaats van die van het kind. Door de nieuwe inlogmethode kan er direct een afspraak gemaakt worden, waarbij de juiste persoonsgegevens in onze agenda klaar worden gezet.

Het systeem controleert of de ingevoerde gegevens overeenkomen met de gegevens die bekend zijn in ons dossiersysteem. Als er een verschil wordt geconstateerd (bijvoorbeeld door een typefout), wordt er wel al een afspraaktijd voor u gereserveerd, maar zal de assistente contact opnemen om te verifiëren of de juiste persoonsgegevens in de agenda terecht gekomen zijn.
Ook voor passanten, zoals mensen die tijdelijk hier logeren is het nu mogelijk om online een afspraaktijd te reserveren.

In het nieuwe systeem van online afspraak maken zonder DigiD is de optie “ik heb geen voorkeur” bij de artsenkeuze niet meer beschikbaar. Als u op zoek bent naar de eerst beschikbare afspraaktijd kunt u nog wel in de MGn applicatie zelf (na inloggen met DigiD) een online afspraak op de oude manier maken, waarbij de optie “ik heb geen voorkeur” wel beschikbaar is.

Voor de onderdelen dossierinzage, herhaalmedicatie aanvragen en e-consult blijft inloggen met DigiD wel verplicht. En hier geldt dat alles wat u digitaal doet, wordt opgeslagen in het dossier wat gekoppeld is aan het gebruikte DigiD. Dus om te voorkomen dat een e-consult over uw kind of partner in het verkeerde dossier terecht komt, verzoeken wij u uw DigiD strikt persoonlijk te gebruiken.

 

 

Terug naar ons nieuwsoverzicht