• Wie werken er?

    Ad Thiesbrummel, huisarts



    Teunie van Middelkoop, huisarts



    Simone van Dongen, huisarts



  • Wat kunt u bij ons?

    Spreekuurafspraak

    Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven extra tijd nodig te hebben. Een gewone afspraak duurt ongeveer 10 minuten. Bij bijvoorbeeld psychische of ingewikkelde problemen of als u meerdere dingen wilt bespreken kunt u een dubbele afspraak krijgen (ongeveer 20 minuten).



    Telefonisch Consult

    Wanneer u een van de artsen telefonisch wilt spreken, kunt u dat aangeven bij de assistentes. Zij spreken dan met u een tijd af waarop u door de arts teruggebeld wordt. Een telefonisch consult is bedoeld voor het bespreken van uitslagen van onderzoeken en voor het stellen van vragen over (medische) problemen van u die reeds bekend zijn bij de artsen. Voor het aanvragen van herhaalrecepten kunt u gebruik maken van de link op deze website of een bericht inspreken via het keuzemenu van onze telefooncentrale.



    Huisbezoek

    Wanneer het voor u niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld omdat u te ziek, gehandicapt of slecht ter been bent, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd moet worden.Voor het aanvragen van huisbezoeken belt u de assistente. Visites worden door de artsen afhankelijk van de drukte op de praktijk aan het eind van de ochtend of later op de dag gereden. In verband met de planning stellen wij het op prijs als u (niet spoedeisende) visites vóór 10:30 aanvraagt. Op de praktijk zijn de omstandigheden en mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter dan in de thuissituatie. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.



    Eerste hulp bij ongevallen

    Bij ongevallen helpen we altijd meteen. We vragen u wel om (indien mogelijk) telefonisch aan ons door te geven dat u op weg naar ons toe bent. Wij kunnen dan er voor zorgen dat we u zo goed mogelijk opvangen. Ook kunnen we dan de patiënten die een afspraak hebben om even geduld vragen. Gebruikte verbandmiddelen worden op uw naam terugbesteld bij de apotheek, omdat ze (in geval van kortdurende problematiek) niet vergoed worden, ontvangt u een rekening van de apotheek. Meer informatie hierover kunt u terugvinden op de site van ZN en uw zorgverzekeraar.



    e-consult

    We streven ernaar dagelijks de e consulten te beantwoorden maar willen u er wel op wijzen dat dit soms pas ná sluitingstijd van de praktijk gebeurt. Bij urgente zaken is het verstandiger telefonisch kontakt op te nemen met de praktijk.



    Herhaalrecepten

    Voor het aanvragen van herhaalrecepten kunt u gebruik maken van de link op deze website. Vergeet alstublieft niet om duidelijk aan te geven waar u de medicatie wilt ophalen (bij welke apotheek of eventueel bezorgen aan huis). Wij garanderen dat herhaalrecepten die vóór 10:30 bij ons zijn binnengekomen nog op diezelfde dag doorgestuurd zullen worden naar de apotheek. U kunt ook via de telefoon (keuze 2) herhaalrecepten aanvragen, deze mogelijkheid staat 24 uur per dag tot uw beschikking.



    Bloedafname

    Elke dag tussen 08:00 en 08:30 kunt u op de praktijk (zonder afspraak) terecht voor bloedprikken. Wij werken samen met het laboratorium U-Diagnostics in Utrecht. Bloed wordt dezelfde dag nog naar het laboratorium gebracht en onderzocht. Sommige bepalingen doen we zelf, zoals bijvoorbeeld de CRP sneltest die een betrouwbare indicatie geeft over ontstekingsactiviteit. Handig dus in geval van twijfel over wel of geen indicatie voor het voorschrijven van antibiotica! De kosten van deze onderzoeken vallen onder uw eigen risico, u kunt deze terugvinden op uw rekeningoverzicht van de zorgverzekeraar.



    Kleine chirurgische ingrepen

    Worden in overleg gedaan op de praktijk, vooralsnog wel na afspraak met de assistente. Als er materiaal wordt opgestuurd voor pathologisch onderzoek vallen de kosten hiervan onder uw eigen risico.



    Wratten behandeling

    Het aanstippen van wratten kan dagelijks op de praktijk. hiervoor kunt u een afspraak maken met de assistente, via de afspraak knop op de website of telefonisch.



    Uitstrijkjes

    Als u een oproep hebt gekregen voor het maken van een uitstrijk kunt u daarvoor een afspraak maken met een van de assistentes. Zij zijn speciaal opgeleid om deze verrichting uit te voeren. Een afspraak maken kan via de link op deze site. U kunt eventueel ook telefonisch een afspraak maken.



    Mirena spiraal plaatsen

    Wij willen we onze patiënten niet opzadelen met een onnodige aanslag op het eigen risico door naar de specialist te verwijzen voor deze verrichting. U kunt hiervoor ook bij ons een afspraak maken.



    ECG's

    Op indicatie kan er een ECG(hartfilmpje) gemaakt worden op de praktijk; dit na afspraak met de assistente.



    Longfunctie meting

    Bij benauwdheidsklachten kunnen we op de praktijk door middel van longfunctie onderzoek kijken of er in bepaalde delen van de luchtwegen vernauwingen zitten en in welke mate. Tevens kan het effect van inhalatiemedicijnen getest worden. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onze Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S).



    24-uurs bloeddrukmeting en Holter

    Het komt regelmatig voor dat iemand last heeft van hartkloppingen, maar net op het moment van de spreekuur afspraak zijn de klachten er niet. Of omgekeerd: op de praktijk meten we een hoge bloeddruk, maar thuis is die mogelijk veel lager. Voor dit soort gevallen beschikt de praktijk over apparatuur die we aan de patiënt mee naar huis kunnen geven en waarmee een 24 uurs registratie (of zo nodig zelfs langer) van hartritme of bloeddruk kunnen opnemen. Eerder konden dit soort onderzoeken alleen via het ziekenhuis.



    Keuringen

    Wij verrichten diverse keuringen, zoals verzekeringskeuringen, rijbewijskeuringen en sportkeuringen waaronder ook duikkeuringen. Voor alle keuringen geldt dat u vooraf een afspraak moet maken via de assistente. Zij vertelt u wat u voor de keuring moet meenemen (formulieren, urine etc.) en u krijgt vooraf een prijsopgave.



    ondersteuning bij psychische problemen

    De POH-GGZ ondersteunt de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en psychosociale klachten zoals spanningen, somberheid of angstklachten en  problemen die samenhangen met opvoeding, relatie, werk of rouw. Patiënten kunnen in onze praktijk  bij de POH-GGZ  laagdrempelig en op korte termijn terecht voor een advies  of een korte behandeling in de vorm van een aantal gesprekken. De POH GGZ helpt de patiënt bij een heldere formulering van zijn probleem en kan indien nodig de patiënt gericht doorverwijzen naar de juiste instelling voor geestelijke gezondheidszorg in de regio.



    begeleiding in de laatste levensfase

    De laatste levensfase (ook wel palliatieve fase) gaat meestal gepaard met veel vragen en onzekerheid van patiënt en/of naasten. Juist in die periode is de behoefte aan contact met de eigen vertrouwde arts het grootst. Wij besteden deze zorg dan ook niet uit aan de huisartsenpost, maar begeleiden de patiënt – waar mogelijk – zelf.



  • Wanneer?

    De praktijk is op werkdagen geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Hieronder ziet u op welke tijden u voor diverse zaken terecht kunt: tijden:

    • 08:00 tot 08:30       Bloedprikken, zonder afspraak
    • 08:30 tot  12:30       Spreekuur volgens afspraak
    • 14:00  tot  16:00       Spreekuur volgens afspraak
    • 16:00  tot  17:00       Medicijnen, briefjes, etc. ophalen

    De assistente is telefonisch bereikbaar van:

    • 09:00-10:45    voor afspraken maken en aanvragen van visites (visite aanvragen voor dezelfde dag moeten vóór 10:45 gedaan worden)
    • 11:15-12:30    voor opvragen van uitslagen van onderzoeken etc.; afspraken maken voor de volgende dag
    • 13:30-14:00  voor algemene zaken

    Voor spoedgevallen zijn we continu bereikbaar via keuze 1 in het telefoon menu. Wij verzoeken u dringend om alléén in geval van medische calamiteiten op de 1 te drukken. Als u de de keuze voor spoed gebruikt omdat u “haast” hebt en snel geholpen wilt worden, heeft de assistente van ons de nadrukkelijke  instructie gekregen om u opnieuw te laten bellen en dan niet op de 1 voor spoed te drukken.

    Als de praktijk gesloten is kunt u voor spoedgevallen terecht bij de

    huisartsenpost  in Tiel

    085-5801100.

    logo HAP Tiel



  • Waar?

    adres van de praktijk:

    Groeneweg 44 bis
    4197 HH  Buurmalsen

    De praktijk is gevestigd in het voormalige Groene Kruis gebouw. Deze locatie is uitstekend per openbaar vervoer bereikbaar met de buurtbus. U stapt uit precies voor de praktijk. Sommige navigatiesystemen brengen u niet op de juiste plek. De praktijk ligt ruim 100 meter verwijderd van de kruising met de Lingedijk.
    plan uw route met Google Maps ►

    phone-icon blauw0345-571300

    voor SPOED kies optie 1



  • Meer over de praktijk